Int. Musu Viltys turnaus Klaipeda

• lokakuu 20, 2024

HPM + Eemil Haukilahti matkusti iskuryhmällä Klaipedaan. Tuttu hyvätasoinen kisa U17 ikäisille. Nyt puuttui BLR ja RUS, mutta silti käymisen arvoinen reissu. EST, LAT, LTU, FIN, SVK, POL, GER ja MDA olivat mukana.

Klaipeda on hankalassa paikassa. Lähin lentokenttä 300km päässä ja Tallinnasta autolla 630km sivu. Allekirjoittanut on tuon retken tehnut 2000 -luvulla useita kertoja ja joka kerta paluumatkalla vannon että se oli viimeinen. Tällä kertaa tuskaa helpotti, että joukkue suoriutui erinomaisesti. Kolme painijaa ja saldo oli 2 kultaa ja 1 hopea.  Emil Haikilahden kisat päättyivät toisessa ottelussa. Jonkinlainen ruokamyrkytys. Olisi ollut kiva nähdä miten Eemil suorituu sarjan kovimpien kanssa.

Sarja 55kg Kultaa
Viktor Kara paini elämänsä kovimmat ottelut Klaipedassa. Ensimmäisen ottelun jälkeen Viktor oksensi, mutta kun se meni melkein saman tien ohi, tiedettiin, että se oli maitohapporektio. Hikikin tuli. Toisessa ottelussa Liettuan poikaa vastaan oli jo helpompaa, mutta finaali jälleen Klaipedan omaa poikaa vastaan tiukka. Viktor oli häviöllä vielä 15s ennen ottelun päättymistä, mutta taisteli taaksemenon 5s ennen loppua.
Kara Klaipeda
Sarjassa 65kg Arshavir Darakhshanifara hopeaa.
Arsha paini 4 ottelua. Ensimmäisellä kierroksella taipui Liettuan poika 10-0, toisella kierroksella vastaan tuli Saksalainen, joka U17 Saksan mestaruuskilpailuissa viides tänä vuonna. Alun tahmeuden jälkeen Arsha hoiteli matsin pistein 8-1. Kolmannella kierroksella kaatui Latvialainen 10-0.
Finaaliin tuli Moldovan EM edustaja, joka paini toisella kierroksella Emil Haukilahtea vastaan. Emil joutui periaatteessa luovuttamaan ottelunsa tuolloin.

Kova oli Moldovi. Toki kaksi vuotta ARshaa vanhempi ja pari kiloa painavampi.  SIihen nähden Arsha taisteli hyvin, mutta joutui kuitenkin toteaaan Voiconin MDA paremmakseen pistein 4-9.
Arsha Klaipeda

Joona Junnila sarja 92kg
Joona paini Liettuan kaveria vastaan ensimmäisellä kierroksella, eikä ollut mitään hätää. Toisella kierroksell kaatui toinen liettualainen ja finaalipaikasta kolmas liettualainen. Samoinen kaveri palkittiin seremonioissa Klaipedan parhaana painijana 2024. Liettualla on kyllä kova taso näissä ylemmissä painoluokissa. Joonan sarjassa toisessa lohkossa oli 2022 U15 EM 2. ja 2024 U15 EM 3. Ja ei tämä lohkofinaalivastuskaan mikään heittopussi ollut. Vaikka hieman yritettiin vetää koriinpäin, laittoin Joona kovan vaihteen päälle ja selättä lopulta liettualaisen.

Finaaliin odotettiin toisesta lohkosta ilman muuta tätä vanhempaa EM mitalistia. Mutta toisin kävi. Slovakian poika voitti heidän lohkofinaalinsa, koska Miliauskas joutui luovuttamaan olkapään mentyä sijoiltaan. Joona sai siis Slovakialaisen. Vahva oli slovakki, mutta Joona taitavampi. Joona vei 10-0 myös finaalin.