Tyttö- ja naispainiryhmä
Tervetuloa mukaan Suomen suurimpaan naispainin harjoitusryhmään! Tyttö- ja naispainiryhmä on vuonna 2016 perustettu naisvalmentajan luotsaama kilparyhmä, johon myös harrasteurheilijat ovat tervetulleita mukaan.
Tyypillinen harjoitus koostuu alkulämmittelystä, tekniikkaosiosta sekä otteluharjoituksista. Painitekniikan ohessa harjoittelemme monipuolisesti myös muita liikunnallisia taitoja, kehonhallintaa ja ketteryyttä. Alkulämmittelyissä tehdään paljon voimistelutyylisiä liikkeitä: opit mm. kärrynpyörän, päähypyn, seisomaan päälläsi ja kävelemään käsilläsi. Pehmeä painimatto on turvallinen alusta harjoitella taitoja.
Kilpailevat painijamme osallistuvat aktiivisesti tasonsa mukaisiin kilpailuihin sekä Suomessa että ulkomailla. Ryhmän ensimmäiset arvokisaedustukset saavutettiin kevätkaudella 2024 (U17 PM-kilpailut, U15 EM-kilpailut). Tavoitteemme on olla Suomen suurin ja parhain tyttö- ja naispainin seurajoukkue kaikissa ikäluokissa (U15, U17, U20, aikuiset).
Kilpaileminen ei ole pakollista. Jokainen kuitenkin pääsee halutessaan kilpailemaan, tasosta riippumatta. Toivomme sinun osallistuvan säännölliseen harjoitteluun muun ryhmän mukana, vaikka et itse kilpailisikaan.
KENELLE RYHMÄ ON TARKOITETTU?
- Ilmoittautuminen tyttö- ja naispainiryhmään ei edellytä aiempaa lajiosaamista
- 2 kokeilukertaa veloituksetta ja sitoutumatta
- Ilmoittaudu nyt kevätkaudelle 2025. Tilaa jäljellä vielä 5-6 hlö!
- Erityisesti etsimme nyt uusia 9-25v aloittelijoita.
Ryhmässä harjoittelee yli 40 eri ikäistä ja tasoista painijaa. Painin uutena aloittavien lasten kohdalla 8v alaikäraja on ehdoton, sillä 7v ja nuoremmille ryhmästä ei löydy sopivia harjoituspareja. Tutustuttehan silloin nassikkapainiin (4-7v).
Ryhmän yläikäraja on joustava ja vaihtelee kausittain osallistujien mukaan, jotta ryhmässä on sopivia treenipareja jokaiselle ja ikäjakauma pysyy tasaisena. Aikuisiällä painin aloittava voi aloittaa myös aikuisten painikoulusta (tekniikkapainotteinen harrasteryhmä), josta voi myöhemmin vaihtaa tyttö- ja naispainiryhmään.
Jos et ole varma onko ryhmä sinulle sopiva, voit olla yhteydessä valmentajaan. Yhteystiedot sivun alaosassa.
Tärkeintä aloittelijana on into ja uskallus kokeilla reippaasti uusia liikkeitä. Kaiken muun opit harjoituksissa, kun vain tulet säännöllisesti paikalle!
NÄIN ILMOITTAUDUT RYHMÄÄN
Ryhmään ilmoittaudutaan rekisteröitymällä MyClubiin. Tee rekisteröityminen ENNEN TREENEIHIN TULEMISTA vaikka olisit vasta kokeilemassa. Tiedot poistetaan, jos et jatka ryhmässä.
- Luo MyClubissa (linkki rekisteröintiin) jäsentili sähköpostiosoitteelle.
- Täytä jäsentietolomakkeelle ryhmään liittyvän tiedot ja alaikäiselle huoltajan tiedot.
- Valikoi ryhmistä ”tyttö- ja naispainiryhmä”.
- Olet nyt ilmoittautunut ryhmään. Merkitse tapahtumakalenterista osallistumisesi treeneihin ja myöhemmin myös muihin tapahtumiin (leirit, kisat)
- Urhea-hallissa liikkuaksesi tarvitset kulkukortin. Valmentaja luo sinulle kulkutunnukset ryhmään liittymisen jälkeen. Ota hallille tullessa mukaan HSL matkakortti tai K-Plussa kortti, jolle kulkuoikeudet ladataan. Voit myös ostaa kulkukortin hallilta. Aulan respa lataa kulkuoikeudet kortille, jonka jälkeen pääset kulkemaan sillä hallissa.
- Kausimaksun lasku tulee ilmoittamaasi sähköpostiin sen jälkeen, kun olet käynyt harjoituksissa kahdesti. 1-2krt voi siis kokeilla veloituksetta.
Kausimaksut on listattu maksut-sivulla. Kausimaksu vuonna 2025 on 200€/hlö.
TREENIAJAT
Kevätkauden 2025 vakiovuorot alkavat keskiviikkona 8.1.2025 klo 17.30 Urhea-hallissa (Mäkelänkatu 47, 00550 Helsinki). Ryhmä harjoittelee kolmesti viikossa:
- MA klo 19-20.30 Urhea-halli
- KE 17.30-19 Urhea-halli
- PE 17.30-19 Urhea-halli
Tarkista aikataulut aina MyClubin kautta.
MITÄ MUKAAN TREENEIHIN?
Ota treeneihin mukaan vesipullo ja sisäliikuntavaatteet, joissa ei ole vetoketjuja. Painitreenien jälkeen tulee aina käydä suihkussa. Painitrikoot ovat kilpailuasu, joten harjoituksia varten ei trikoita tarvitse hankkia.
- Korut, kellot, aktiivisuusrannekkeet yms pois treenien ajaksi
- Kynsien tulee olla lyhyet
- Pitkät hiukset kiinni
- Vasta laitetut korvakorut/lävistyskorut (joita ei voi ottaa pois) voi teipata ihoteipillä/urheiluteipillä
- Voit painia ensimmäiset kerrat jarrusukilla tai kysyä valmentajalta lainatossuja (koot 36-39,5). Paljain jaloin ei painimolskille saa mennä. Omat painitossut tilaat helpoiten netistä.
SEURAA MEITÄ SOMESSA!
Instagram ja Facebook @Paininaiset
Yksityinen Facebook-ryhmä painijoille ja painijoiden perheille ”HPM Tyttö- ja naispainiryhmä”.
TIEDUSTELUT
Tyttö- ja naispainiryhmän valmentaja: Hanna Mykkänen.
Vastaan mielelläni kysymyksiin lajista. Laita siis rohkeasti viestiä, jos on kysyttävää!
Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla hpm.naispaini@gmail.com tai viestillä/whatsapp p. 050 5248214 (puhelut vain ennalta sovitusti).
Yhteistyöt & media
Edustamme mielellämme painia lajina erilaisissa projekteissa. Ota yhteyttä, mikäli tarvitset tyttö- tai naispainijoita yhteistyöhön.
Meillä on kokemusta mm. TV-mainoskuvauksista (Yle), brändikuvauksista (Olympiakomitea), lehtikuvauksista (HS, Molski), some-yhteistyöstä (Pohjola Vakuutus) ja painin lajinäytöksistä (Olympiapäivä). Järjestämme tilauksesta myös lajikokeiluja tyky-päiville tai muille ryhmille, vaikkapa polttareihin.
ElluGee / nyrkkeilijä Elina Gustafsson lajikokeilussa ryhmän treeneissä (video)